Sidor

fredag, februari 27, 2015

Sportlov och influensa? - Inte sannolikt

Självklart. Studenter på universitet och högskolor har inte några sport-, påsk- och höstlov. Nähä, minsann. Vi har alltså kommit igång med den fjärde matematikkursen för grundlärare F-3 precis lagom innan det icke-befintliga sportlovet började. Massor med undervisning om statistik, sannolikhetslära och algebra, till studenternas nytta och glädje, såklart.

I sannolikhetsläran har vi också som vanligt bäddat in ett pass om kombinatorik. Här är ett dokument med några bilder och lite förklaringar från våra seminarier. Förhoppningsvis fyller vi på allt eftersom studenterna skickar fler bilder till mig.

Det är också självklart att studenter på universitet och högskolor aldrig blir sjuka, inte ens under värsta influensatiden - den som råkar pågå just nu. Nähä, minsann. Vi har obligatorisk närvaro i våra kurser vilket innebär att febriga och hostande studenter tvingar sig till passen. Inte helt bra för någon av oss. Diskussionerna om detta med obligatoriska närvaron pågår för fullt i arbetslag och på avdelningsmöten, så vi ser vad som händer med detta i framtiden. Under tiden försöker vi utarbeta smidiga lösningar för våra egna drabbade studenter. Tur att de är kavata och håller ut! Detta löser vi.

I kursen har jag också uppdaterat våra provinstruktioner eftersom vi denna kursomgång får professionell hjälp av IT-avdelningen för att arrangera vårt prov helt digitalt. Det kommer att bli oerhört spännande att genomföra provet helt och hållet på webben - även bedömningen! Jag återkommer när det är gjort... även om det floppar..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar