Sidor

torsdag, oktober 21, 2021

Jam? Jamenvisst!

Det blev som alla vet ett väldigt konstigt ett och ett halvt år med distansundervisning helt eller delvis. Men tack och lov hade jag tillgång till en iPad och iPad-penna så att jag kunde bedriva undervisningen på ett vettigt sätt ändå. Som whiteboard använde jag Google Jamboard som enkelt kan delas precis som andra dokument i Google-familjen. Jamboard fungerar inte riktigt lika bra när det gäller filhanteringen, men jag löste bekymren med att inte kunna få samma överblick som i Drive med mapp-hierarkier genom att skapa dokument till varje kurs där länkar till anteckningarna i Jamboard, s.k. jams, lades in. 

Nu fortsätter jag att använda Jamboard i min på-plats-undervisning eftersom det är så praktiskt att alla anteckningar, både förberedda exempel och hastiga anteckningar som skapas under lektionstiden, kan sparas och delas med eleverna. 

Här är ett exempel på en filmad genomgång i Google Meet där jag använder Jamboard. Det blir lite suddigt när man använder skärminspelningsfunktionen inuti Meet:

Här är exempel på hur jag har skapat Jam-listor för respektive kurs, ibland med förra årets jams parallellt med årets:

Ma3b - Jams

Ma2b - Jams

Ma1b - Jams

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar