Sidor

tisdag, september 11, 2012

Utåtriktat rockar!I fredags hade skolans "gleeclub" - Glee2 (det ska utläsas gli-to på engelska) - ett mini-gig strax efter lunch. Ganska många elever kom för att lyssna på de tre väldigt modiga elever som sjöng och spelade utan att ha repeterat innan. Tänk vad enkelt det är att göra vardagen lite extra mysig på en helt vanlig gymnasieskola! Alla på skolan får vara med i Glee2 och vi kan ställa till med diverse små gig närhelst vi har lust. Lyxigt!

I måndags hade vi inlämning av några examinerande uppgifter och muntlig redovisning av uppgifterna i Ma1c-gänget. Jag blev mäkta imponerad av de muntliga redovisningarna, må jag säga. Alla känner inte ens varandra i gruppen, men alla vågade gå fram till tavlan och rita, skriva och berätta om hur de löst sin uppgift. Coolt! Det kommer att finnas gott om tillfällen att bedöma kommunikationsförmåga och resonemangsförmåga med så utåtriktade elever.

Nästa steg blir att förmå elever att genomföra redovisningar i "gig-form", öppna för alla på skolan. Vi har ju ljudanläggning, mickar, scen och datorprojektor i skolans fina atrium... Återkommer om detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar