Sidor

söndag, maj 19, 2013

Funktioner - Representationsformer

Tidigare i vår gjorde Ma2c-gänget en mycket uppskattad aktivitet som gick ut på att matcha några funktioner med deras respektive värdetabeller, hur de beskrivs med ord och med deras rätta grafer. Eftersom uppgiften var hämtad ur en lärobok kunde jag ju inte lägga upp den här trots att den var väldigt bra. Nu har jag gjort en egen, liknande men inte lika snygg övning, som jag kanske ska använda på tisdag då studenterna på MAYII och jag ska ha ett seminarium med algebrarepetition tillsammans.

Övningen hittar ni här och jag är helt säker på att något litet (eller stort!) fel har smugit sig in eftersom den inte tog så värst lång tid (en timme sisådär) att sno ihop med hjälp av Google dokument och kalkylark, Grapher samt Skärmavbildnings-funktionen på datorn.

Min plan är att göra en ny liknande övning där det bara ingår sådana samband som också kan beskrivas med en bild av ett mönster, t.ex. aritmetiska serier och kvadrattal, för att klämma in ytterligare en representationsform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar