Sidor

onsdag, mars 28, 2018

Senaste filmklippen - Samband & Grafer

Ingen människa kan ju hålla reda på vilka filmklipp jag länkar in här i bloggen, men det går ju bra att hitta dem via YouTube-kanalen, förstås. Men de senaste är nog dessa. En kommer från en kvällskurs om Mönster och samband, en rask genomgång av innehållet från seminariet och den andra var riktad till en student som läser in Ma2a på gymnasiet på egen hand och som hade en fråga kring en uppgift i kursen.

I den första filmen gör jag ett fel som en student sedan uppmärksammade mig på. Pinsamt, men jag har placerat påse F fel, se ca 17:50 in i klippet! Korrekt resonemang om jämförelsepriset på F som är samma som B, men själva påsen ska placeras utifrån den vikt och det pris den har, mitt emellan A och D i x-led och högre än C i y-led.

Det är säkert något som inte är helt matematiskt korrekt i min förklaring i den här filmen om grafer och hur man med hjälp av dem kan hitta lösningen till f(x)=g(x) också, det är lurigt när man pratar på och försöker använda korrekta begrepp men inte lyckas fullt ut. Ha överseende och hör av er om det är helt bort-i-tok, så att säga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar