Sidor

måndag, januari 21, 2013

Förberedd på att få fingret

I morgon träffar jag de nya studenterna på kursen May 2 (Matematik för Yngre åldrar, del 2) som jag har förmånen att ännu en gång få vara delaktig i. Det kommer att handla om binära tal och tal i andra baser, vilket blir intressant och roligt. Nu har jag förberett mig genom att uppdatera en presentation i Notebook.

Den sista bilden i presentationen är helt enkelt ett ganska "fult" tecken som det händer att unga människor gör när de blir arga: De knyter näven, men sträcker upp sitt långfinger... har någon sett det göras? Nåväl, min presentation slutar på detta något provocerande sätt. Varför?

Om jag ger er ledtråden "Binära tal på fingrarna" som är en liten film i ämnet som finns här i bloggen så kommer ni att inse att denna gest inte alls är så värst uppkäftigt. Nästa gång du får fingret av en elev, bli inte så upprörd. Det är ju bara ett tal... men vilket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar