Sidor

onsdag, augusti 14, 2013

Seriöst och upphovsrätt

Chattade precis med en gammal "ungdomsvän" och insåg att vi båda har kvar samma, gamla humor. Alltså kan skoja om vad som helst. Tramsa. Tokprata. Och inte alltid vara så seriösa.

Samtidigt fixar jag med uppdaterad version av en presentation om kombinatorik och sannolikheter, vilket är ett mycket viktigt och därmed seriöst innehåll i matematiken, redan från tidiga skolår. Den här bilden kan passa till uppgiften: På hur många sätt kan man placera fem personer på fem stolar?


Det första intrycket av bilden är väl att det inte är speciellt seriöst att fota sig själv med diverse effekter för att symbolisera olika personer. Men den som tvivlar på min seriositet glömmer det självklara: Om jag använder MINA bilder så har jag garanterat inte brutit mot någon typ av upphovsrätt. Och DET är riktigt seriöst! (Stolarna är hämtade ur Notebook-programmet, men jag planerar att byta ut dem mot egna foton, vänta bara.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar