Sidor

söndag, januari 26, 2014

Slut på tid!

Ja, det är verkligen så det känns just nu. Och så det har känts ett tag. Sedan ett par veckor innan jul, faktiskt. Jag hinner inte med allt som måste göras! Frustrerande - förstås - men jag ser ljuset i tunneln några veckor framåt i tiden... Ska bara göra klart allt först...

Samtidigt är det väldigt roligt att ha en massa viktiga saker att göra. Som dessa tentor jag precis har blivit klar med i två olika kurser, MAY I och MAY II. Vansinnigt roligt att bedöma! Jag lär mig hur mycket som helst allt eftersom jag läser studenternas didaktiska idéer! Tentorna är visserligen summativa i sin karaktär, men bedömningen ska vara rättvis och korrekt. Det är inget man gör på en kafferast, precis...

Och nu har jag satt tänderna i en hel hög rapporter från väldigt intressanta fältstudier som studenterna i en distanskurs har genomfört i sina egna klasser (dessa studenter är redan lärare och läser bara in matematiklärarbehörighet). Helt makalöst intressanta lektioner har genomförts runt om i länet! Vad fantastiskt att jag får ta del av dessa. Att läsa och bedöma studenternas rapporter är ett viktigt uppdrag som jag tar på största allvar. Studenterna har lagt ner tid och engagemang i en kurs på universitetet och jag vill gärna ge någon typ av framåtsyftande respons på deras arbete utöver ett betyg kopplat till kursens kunskapskrav. Ett hedersuppdrag, helt enkelt!

Sedan har jag också fått vara med och planera för en helt ny kurs för blivande lärare i åk F-3. Både läskigt och spännande, får jag lov att säga. Tur att jag har sådana rutinerade, trygga och skickliga kollegor att samarbeta med! Nu är vi igång med undervisningen inom områdena "statistik, sannolikhetslära och algebra" och vi har nog fått till en riktigt, riktigt bra kurs, tror jag. (Återkommer med information när jag hört vad studenterna tycker, men redan i torsdags hörde jag några som sade att seminariet om kombinatorik var jättebra och att "mattekurserna alltid är bäst av alla kurser")

Om ett par veckor bär det dessutom iväg till Umeå på Matematikbiennalen. Då kommer jag att hänga med en kollega på ett roligt kombinatorik- och sannolikhetslära-pass!

Slut på tid? Ja, absolut. Men det får jag ta igen senare i vår... säkert... troligtvis... eller..? Åter till läsningen! Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar