Sidor

tisdag, maj 17, 2016

Algebra med laborativt material - Pauls workshop

Kanske har jag lagt upp detta tips tidigare, men det aktualiseras nu när jag har ägnat mig åt triangeltal en del på sistone. På min institution finns flera fantastiska kollegor. I en av våra kurser på Grundlärarprogrammet åk F-3 har vi bjudit in vår professor Paul Andrews som har hållit uppskattade workshops med studenterna där han visar hur man kan använda färgade kuber (multilink-material) för att synliggöra intressanta algebraiska samband, t.ex. för att hitta algebraiska uttryck för såväl aritmetiska talföljder som för triangeltal.

Jag har själv varit med på Pauls workshop och har inspirerats av hur enkelt och effektivt det kan vara att koppla en konkret uttrycksform också till ganska komplicerade algebraiska idéer (t.ex. för kvadreringsreglerna i gymnasiematematiken).

HÄR är ett dokument med några av idéerna från Pauls workshop. Inspireras du med, vettja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar