Sidor

fredag, september 13, 2013

Smarta sätt att dela med sig

Det finns ju så många fiffiga sätt att dela med sig av bra saker man gör på sin dator. Google-docs är förstås ett sådant sätt som jag använder dagligen.

Men att spara dokument gjorda i något annat program i en Dropbox är också väldigt bra. Man kan dela enskilda filer men också hela mappar (och antagligen en hel dropbox, gissar jag...) På jobbet är vi några kollegor som har delat vissa mappar i våra dropboxar med varandra och det underlättar väldigt mycket att man kan uppdatera dokument utan att - som förr - behöva mejla allt fram och åter så snart någon ändring är gjord. Gissa hur många mejl det blir om fyra kurslärare ska lägga in sina pass i en schemamall och "meddela" varandra..! Man drunknar i mejl innan kursstart, kan jag lova!

Just nu har jag lite olika saker i min dropbox, både privata dokument som CV och sånt, men allra mest jobbgrejer som uppgifter, presentationer och annat som jag ofta använder ihop med kollegor. Testa, vettja! (Och skaffar du dropbox genom "min" länk får jag dessutom mer lagringsutrymme i min, vilket inte är helt fel..!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar