Sidor

måndag, april 29, 2013

GeoGebra på webben

I samband med Ma2c-redovisningarna tvingades jag testa GeoGebra lite mer. Min man visade att det finns en GeoGebra-app att ladda ner i Chrome Web Store. Sagt och gjort. Det innebär att man kan göra simuleringarna på webben och spara i sin Google Drive. Trevligt!

Jag testade att göra en enkel "sak" där jag vill visa att om två tangenter till en cirkel skär varandra i en punkt (D) så kommer avstånden från denna skärningspunkt till respektive tangeringspunkt på cirkeln (BD resp. CD) att vara lika stora. Detta visas enkelt genom att man ritar en ny cirkel i skärningspunkten (D) och ser att den nya cirkeln också går igenom båda tangeringspunkterna (B resp. C), avståndet är den nya cirkelns radie. Titta gärna på min "test"-simulering, den finns här.

Min man gjorde en annan simulering för att lösa en provuppgift som hörde ihop med min "sak". Här är den.

En bild av mitt försök:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar