Sidor

fredag, september 26, 2014

Rumsuppfattning & mätandets idé på gång

Snart ska jag hålla i två seminarier med tema enligt ovan för ett trettiotal MAY I-studenter (Matematik för yngre åldrar del 1). Det blir en del praktiska övningar och diskussioner om hur barn uppfattar sin omgivning och varför det är viktigt att arbeta mycket med rumsuppfattning i skolan. På samma sätt gör vi många övningar som bygger på mätandes idé och som visar varför det är viktigt för oss människor att använda gemensamma måttenheter.

Gymnasieläraren i mig ser framför sig alla de elever som under åren har kämpat med geometrin i t.ex. Ma A-kursen och jag inser att de goda grunderna för begreppsförståelse i geometri aldrig fanns. Å om jag bara hade vetat vad jag vet idag så hade jag kunnat stötta på ett helt annat sätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar